Άλμπουμ ΦωτογραφιώνΨηλορείτης

Έκθεση Καλλιτεχνών στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 24 Οκτωβρίου 2014 έκθεση με έργα καλλιτεχνών από δύο μοναδικές και συνάμα συγγενικές ορεινές περιοχές , τον Ψηλορείτη στην Κρήτη και το Τρόοδος στην Κύπρο.
Οι καλλιτέχνες των δύο περιοχών , δίνουν σχήμα και πνοή στην πέτρα το ξύλο και το χώμα φέρνοντας την γη, τη λαϊκή τέχνη και την εικαστική δημιουργία σε συμφωνική αρμονία.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου “Γεωπροϊόντα” , όπου συμμετέχουν το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ και η Αναπτυξιακής εταιρία Κοινοτήτων περιοχής Τροόδους. Σκοπός τους σχεδίου είναι η προβολή και η σύνδεση με τις τοπικές οικονομίες του ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ και του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ Τροόδους.
Το «ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ» συστάθηκε το 2002 με πρωτοβουλία του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ , με την ταυτόχρονη είσοδο του στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και αργότερα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.
Η Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Τροόδους διαπιστώνοντας την προστιθέμενη αξία που προσδίδει η οργανωμένη συγκρότηση ενός Γεωπάρκου και η συμμετοχή του σε παγκόσμιου κύρους δίκτυα έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Γεωπάρκου Τροόδους μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος
Το διακρατικό σχέδιο εντάσσεται και χρηματοδοτείται από τα τοπικά προγράμματα LEADER των δύο περιοχών.
Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση πατήστε  εδώ
 
Top